Ministrstvo odbrane pozvalo stanare Bristola da prihvate privremeni smeštaj

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministrstvo odbrane pozvalo stanare Bristola da prihvate privremeni smeštaj

Ministarstvo odbrane pozivalo je danas sva lica koja i dalje borave u "Bristolu" da prihvate ponudu ministarstva, a političare da stanare tog hotela ne zloupotrebljavaju u dnevno-političke svrhe.

Iz ministarstva su saopštili da su dobili preporuke zaštitnika građana Zorana Pašalića povodom rešavanja statusa stanara napuštenog hotela "Bristol" i ocenili da već postupaju u skladu sa datim preporukama.

U saopštenju se pozivaju političari da "ne obećavaju stanovnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Bristola, nešto što im po zakonima i propisima ne pripada".

Naveli su i da je 90 odsto korisnika smeštaja u "Bristolu" "prihvatilo ponuđena rešenja", kao i da je ministarstvo mesecima nudilo preostalim stanarima navedeni privremeni smeštaj.

"Oni su uporno odbijali tražeći trajno rešenje svog stambenog pitanja, što po zakonu nije moguće ostvariti", piše u saopštenju.

Ministarstvo navodi i da nije dobilo nijedan stan od Grada Beograda u trajno vlasništvo, već samo na korišćenje.

"Kao što ne mogu da se otuđe sobe u hotelu 'Bristol', tako ni stanovi dobijeni od Grada Beograda se ne mogu otuđiti, što je glavni zahtev lica koja i dalje borave u nekadašnjem hotelu 'Bristol', piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.