Ministarstvo trgovine: Nije bilo izvoza oružja iz Srbije u Jemen

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo trgovine: Nije bilo izvoza oružja iz Srbije u Jemen

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije negiralo je navode u medijima da je oružje proizvedeno u Srbiji izvoženo u Jemen.

Ističe se da nije izdata nijedna dozvola za izvoz naoružanja, vojne opreme i robe dvostruke namene u Jemen, kao ni za izvoz u bilo koju drugu zemlju koja se nalazi pod sankcijama međunarodne zajednice.

"Sve destinacije izvoza srpskog naoružanja i vojne opreme navedene su u Godišnjim izveštajima o izvozu i uvozu naoružanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i vojne opreme koje Vlada Republike Srbije usvaja i koji su javno dostupni na sajtu Ministarstva (www.mtt.gov.rs)", navedeno je u saopštenju.

Podseća se i na činjenicu da je Srbija, po transparentnosti u izveštavanju već niz godina visoko kotirana, medju prvih pet zemalja u svetu, na listi Barometar transparentnosti koju izrađuje i objavljuje organizacija "Small Arms Survey", sa sedištem u Ženevi.

"Republika Srbija, kao jedan od većih proizvođača i izvoznika naoružanja i vojne opreme u regionu ni na koji način ne može snositi odgovornost za to kako će zemlja krajnje destinacije dalje postupati sa uvezenom robom", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.