Seksualno uznemiravanje dečaka u Zemunu; Oglasio se Sekretarijat za obrazovanje

Izvor: B92, 09.Feb.2023, 13:17

Seksualno uznemiravanje dečaka u Zemunu; Oglasio se Sekretarijat za obrazovanje

Gradska prosvetna inspekcija upućena je u predškolsku ustanovu u Zemunu zbog slučaja navodnog silovanja kako bi utvrdila da li je bilo propusta kod zaposlenih.

"U vrtić je upućena gradska prosvetna inspekcija", saopštili su iz Ministarstva.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, obavešteno je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, te je policija upućena da izvrši sve provere i da se sprovede institucionalni nadzor, kako bi se utvrdilo da li je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došlo do propusta od strane bilo kog lica u slučaju navodnog silovanja u privatnom vrtiću u Zemunu.

Nakon svih obavljenih provera, preduzimaće se dalje radnje.

Podsetimo, roditelji deteta koje ide u ovu predškolsku ustanovu u Zemunu, prijavili su navodno seksualno uznemiravanje koje se, kako tvrde, desilo između dečaka predškolske grupe.

Pročitajte još:

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je juče dobio prijavu o seksualnom uznemiravanju deteta u privatnoj predškolskoj ustanovi u Zemunu, a nakon izveštaja prosvetne inspekcije sa terena će se raditi na ovom slučaju, kažu iz Sekretarijata.

"U toku jučerašnjeg dana na adresu Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu od strane roditelja pristigla je prijava o seksualnom uznemiravanju deteta u jednoj privatnoj predškolskoj ustanovi u vrtiću. Prosvetna inspekcija je odmah obaveštena o ovom slučaju i danas će obići ovu predškolsku ustanovu sa ciljem ispitivanja i rešenja slučaja", navode iz Sekretarijata i dodaju:

"Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu će nakon izveštaja prosvetne inspekcije sa terena raditi na rešenju ovog problema."

Podsetimo, roditelji deteta koje ide u ovu predškolsku ustanovu u Zemunu, prijavili su navodno seksualno uznemiravanje koje se, kako tvrde, desilo između dečaka predškolske grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Inspekcija u vrtiću zbog prijave silovanja dječaka

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2023

BEOGRAD - Gradska prosvjetna inspekcija upućena je u predškolsku ustanovu u Zemunu zbog slučaja navodnog silovanja kako bi utvrdila da li je bilo propusta kod zaposlenih.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.