Ministarstvo promenilo odluku o prvacima?

Izvor: B92, 22.Sep.2021, 09:58

Ministarstvo promenilo odluku o prvacima?

Beograd -- Ukoliko u manjem odeljenju koje čini do 16 đaka bude troje pozitivnih na kovid 19, to odeljenje prelazi na onlajn nastavu, a to pravilo će važiti i za najmlađe.

Kako je beogradskom listu Politika rečeno u Ministarstvu pravde, ako i odeljenju ima 17 i više učenika, to odeljenje deli se na dve grupe i naredne dve nedelje pohađaju kombinovanu nastavu. I ovo važi za najmlađe osnovce, preneo je RTS.

Roditelji, inače, u ovoj školskoj godini više nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnost izbora da li će decu da šalju u školske klupe ili ne, već učenje onlajn mogu da zatraže samo na osnovu preporuke lekara.

Podsetimo, do sada je model kombinovane nastave i nastave onlajn važio za starije osnovce, odnosno one učenike koji pohađaju peti, šesti, sedmi i osmi razred, kao i za sve srednjoškolce. Prethodne školske godine mlađi osnovci išli su na nastavu svaki dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Slovenački model" u srpskim školama?

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 08:17

Beograd -- Pred početak ove školske godine među preporukama SZO i UNICEF-a naglašeno je da bi trebalo uvesti redovno testiranje učenika u školama...Razlog za takav predlog je izolacija đaka koji su zaraženi koronavirusom ali su zbog neispoljavanja simptoma asimptomatski slučajevi. Tako bi se,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.