Ministarstvo privrede: Sudbina Goše isključivo u rukama radnika i rukovodstva

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo privrede: Sudbina "Goše" isključivo u rukama radnika i rukovodstva

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da je spremno da pomogne radnicima Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevska Planke da počnu da rade, ali i da je sudbina te fabrike sada isključivo u rukama radnika i rukovodstva.

To ministarstvo je u saopštenju navelo da je danas održan još jedan u nizu sastanaka sa direktorom "Goše", na kome je ponovo potvrđen stav Ministarstva i resornog ministra Gorana Kneževića "da je država spremna da uradi sve kako bi pomogla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da zaposleni počnu da rade".

- U poslednja 72 sata pojavile su se nove i otežavajuće okolnosti, a predstavnici Ministarstva su, uzimajući u obzir te okolnosti, ponudili pomoć i predložili rešenje - navodi se u rešenju.

Ističe se da je to rešenje u skladu sa zakonom i prihvatljivo za sve zainteresovane strane.

- Ministarstvo privrede smatra da je sudbina ove fabrike sada isključivo u rukama radnika i rukovodstva "Goše", i čeka se njihov zvaničan odgovor - navodi se u saopštenju.

Radnici "Goše" nisu prekinuli štrajk jer nisu dobili prvu dogovorenu isplatu od 30.000 dinara na ime zaostalih plata, ali su spremni da u ponedeljak počnu da rade ako danas dobiju novac, rekao je ranije predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

Generalni direktor "Goše" Milutin Šćepanović rekao je danas da pokušava da obezbedi novac za isplatu radnicima od po 30.000 dinara na ime zaostalih zarada.

On je kazao da je "predao neophodnu dokumentaciju i da radi u nekoliko pravaca" da bi obezbedio novac za prvu isplatu po zahtevu radnika.

Radnici su počeli štrajk krajem marta jer im se duguje tridesetak plata, svakom po oko 700.000 dinara, pa im je država dala 250.000 evra za isplatu po 60.000 dinara i uplatila zdravstveno osiguranje do kraja septembra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.