Ministarstvo obrazovanja dobija novo lice: Branko Ružić izabran za ministra u novoj Vladi

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 00:10

Ministarstvo obrazovanja dobija novo lice: Branko Ružić izabran za ministra u novoj Vladi

Čeka se konačna odluka o tome da li će se Branko Ružić naći na čelu ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Branko Ružić rođen je 14. decembra 1975. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu. Srednje obrazovanje je započeo u Australiji, da bi ga završio u Dvanaestoj gimnaziji u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru za međunarodne odnose, gde je od 1996. do 1999. godine obavljao funkciju studenta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prodekana.

U više mandata bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i Skupštini Državne zajednice Srbija i Crna Gora, predsednik Poslaničke grupe SPS-JS i višegodišnji član Odbora za spoljne poslove, Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i Odbora za evropske integracije. Bio je i član stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, gde je bio član Političkog komiteta i član Komiteta za ljudska prava.

U Vladi Srbije, 2013. godine, obavljao je funkciju ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije, u periodu kada je usvojen pregovarački okvir i kada su zvanično otvoreni pregovori Republike Srbije i Evropske unije.

Član je Socijalističke partije Srbije od najranijih studentskih dana. U partiji je obavljao funkcije predsednika omladine, potpredsednika Glavnog odbora i predsednika Izvršnog odbora stranke, kao i portparola. Danas je na funkciji potpredsednika GO Socijalističke partije Srbije.

Veliki je poštovalac sporta i pasionirani navijač Fudbalskog kluba Partizan, gde je od 2009. do 2014. godine obavljao funkciju potpredsednika.

Na funkciju ministra državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije izabran je 29. juna 2017. godine. Tečno govori engleski jezik.

Tokom rada u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srbije, a zahvaljujući višegodišnjem političkom iskustvu, pokazao je zavidno znanje o funkcionisanju javne uprave, međunarodnim odnosima, zalažući se za veća prava radnika i socijalnu pravdu, a do rezultata na svakom od zaduženja dolazio je zahvaljujući organizacionim i rukovodilačkim sposobnostima.

Nova Vlada Republike Srbije

Nakon parlamentarnih izbora koji su održani u junu mandat za sastav buduće vlade Srbije dobila je Ana Brnabić i Vlada je formirana u okviru zakonskog roka koji traje do trećeg novembra. Kako je predsednik Vučić najavio, buduća Vlada imaće ograničeno trajanje, dok će novi Vladini funkcioneri imati priliku da ostvare ciljeve koji su pred njima za manje od dve godine, tačnije do narendih predsedničkih izbora 2022. godine uz koje će biti raspisani i parlamentarni izbori. Pored toga, nova Vlada obuhvata i tri nova ministarstva, kao i to da 50 odsto od ukupnih funkcionera u Vladi čine žene.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.