Ministarstvo: Uslovni otpust postoji, osim za pet najtežih krivičnih dela

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Uslovni otpust postoji, osim za pet najtežih krivičnih dela

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da se prilikom izrade izmena i dopuna Krivičnog zakonika, koje predlažu i uvođenje doživotne kazne zatvora, opredelilo za uvođenje doživotnog zatvora sa mogućnošću uslovnog izlaska iz zatvora nakon 27 godina izdržavanja kazne, osim za najteža krivična dela kao što su ubistvo deteta ili trudnice.

Reakcija Ministarstva usledila je povodom peticije Beogradskog centra za ljudska prava i ponovo je saopšteno da postoji mogućnost uslovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << otpusta, osim za teško ubistvo, silovanje sa smrtnim ishodom, obljubu nad nemoćnim licem sa smrtnim ishodom, obljubu sa detetom sa smrtim ishodom i obljubo zloupotrebom položaja sa smrtnim ishodom.

"Nemogućnost uslovnog otpusta za ovih pet najtežih krivičnih dela bio je predlog Fondacije 'Tijana Jurić', čiju je inicijativu podržalo više od 158.000 građana Srbije", navedi se saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo je dodalo da je prilikom izrade Nacrta izmena i dopuna Krivičnog zakonika pratilo standarde država Saveta Evrope.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.