Ministarka: Zaraženi radnici se sada brže oporavljaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 17:39

Ministarka: Zaraženi radnici se sada brže oporavljaju

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da najveći broj zaraženih kovidom sada ima blažu formu bolesti, da je period izolacije i karantina smanjen te da se većina obolelih radnika brzo oporavi i vrati na posao.

Ona je odgovarajući na pitanje da li je država planirala neku vrstu pomoći za preduzeća čiji je rad ugrožen odsustvom velikog broja radnika obolelih od kovida rekla da do sada nijedno preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije prijavilo da je zbog velikog broja obolelih bilo u situaciji da gasi proizvodnju.

Navela je da se pokazalo da u ustanovama socijalne zaštite vakcinacija pomaže, iako i one beleže porast broja zaraženih, a pri tome su to osobe s pridruženim hroničnim obolenjima.

Kako je navela, više od 90 odsto u tim ustanovama je vakcinisano, tako da i kad se razbole od kovida to je blaza forma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.