Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 10:32

Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti, reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću.

"Izazovna vremena poput današnjeg podsećaju nas da je od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima, negovanju tolerancije, solidarnosti, duhovne sloge i tradicije. Bogatsvo naše zemlje jeste u različitostima, čije nas postojanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obavezuje na međusobnu saradnju, uvažavanje i poštovanje", poručila je premijerka i poželela granima islamske veroispovesti da predstojeći praznik provedete u miru, zdravlju i radosti okruženi svojom porodicom i bližnjima.

Ministarka Gojković uputila  čestitku povodom Ramazanskog bajrama

"Povodom Ramazanskog bajrama, svim građanima Republike Srbije muslimanske vere upućujem iskrene čestitke, uz želju da praznične dane provedu u miru, ljubavi i blagostanju. Ovaj veliki praznik je prilika da sve podseti na vrednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su nam posebno potrebni u ovim vremenima punim izazova, straha i strepnji. Neka praznik donese mudrost i snagu u prevazilaženju svih iskušenja i podstakne sve na međusobno poštovanje i razumevanja. Želim vam da Bajram provedete ispunjeni radošću i slogom", navodi se u saopštenju.

Ministar Vulin čestitao Ramazanski bajram islamskoj zajednici u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin čestitao je Ramazanski bajram svim pripadnicima islamske zajednice u Srbiji.

„Sadašnje okolnosti, pune izazova za očuvanje naše tradicije i moralnih vrlina, stavljaju svakog vernika pred iskušenja koja se mogu savladati samo okretanjem veri i molitvi. U ovim vremenima ne treba da zaboravimo da je osnov svake vere praštanje i nesebično pomaganje bolesnima i svima onima kojima je pomoć najpotrebnija“ ističe se u čestitki ministra Vulina.

„Vreme posta i uzdržanosti nas je podsetilo na važnost očuvanja porodičnih vrednosti i solidarnosti svih verskih zajednica u Republici Srbiji. Svim islamskim vernicima želim dobro zdravlje i prosperitet“, navodi se u čestitki ministra unutrašnjih poslova.

Čestitka ministarke Kisić Tepavčević 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević, čestitala je  Ramazanski bajram svim vernicima islamske veroispovesti, sa željom da ga provedu u zdravlju, ljubavi i slozi sa svojim najbližima i da nastave da neguju tradiciju solidarnosti, međusobnog razumevanja i poštovanja.

"Ramazanski bajram je izuzetna prilika da pokažemo toleranciju, poverenje, razumevanje, međusobno uvažavanje i suživot naroda, vera i kultura, kao što nam nalaže viševekovna tradicija na našim zajedničkim prostorima", poručila je ministarka u čestitkama koje je uputila reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća čestitala Bajram

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća Jasmina Curić čestitala je danas Ramazanski bajram svim Bošnjacima u Sandžaku i dijaspori i svim muslimanima.

"Neka tolerancija ovlada našim srcima i domovima, a poverenje i saradnja ojačaju veze između svih građana Sandžaka", poručila je Curić.

Ona je uz želje da predstojeći praznik provedu u sreći i blagostanju sa svojim najbližima čestitku završila rečima - Bajram Šerif Mubarek Olsun, saopštilo je Bošnjačko nacionalno veće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.