Ministar: Za dve godine u obnovu školskih objekata uloženo 17,5 milijardi dinara

Izvor: Večernje novosti, 07.Dec.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Za dve godine u obnovu školskih objekata uloženo 17,5 milijardi dinara

U Srbiji je u protekle dve godine obnovljeno 870 školskih objekata u šta je uloženo više od 17,5 milijardi dinara, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević U Srbiji je u protekle dve godine obnovljeno 870 školskih objekata u šta je uloženo više od 17,5 milijardi dinara, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Kako se navodi u saopštenju, Šarčević je danas obišao Osnovnu školu "Vuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Karadžić" u Kladovu, u čiju je rekonstrukciju i sanaciju iz Kancelarije za javna ulaganja uloženo 135 miliona dinara. Šarčević je izjavio da je tokom svog mandata obišao više od 80 odsto opština u Srbiji i obrazovnih ustanova na lokalu.PROČITAJTE JOŠ: Šarčević: Cilj podsticanje naučno-tehnološkog razvoja "Uslovi za sve učenike i nastavnike, za njihovo učenje i rad, moraju da budu svuda jednaki. Kao Vlada Srbije i Ministarstvo za ove dve godine od kako sam ministar, obnovili smo više od 870 objekata u šta je uloženo više od 17,5 milijardi dinara", rekao je ministar. On je dodao da je u toku ove godine za sanaciju i nove objekte uloženo više od 300 miliona evra, dok je za 2019. godinu planirano 400 miliona evra.PROČITAJTE JOŠ: Mladen Šarčević: Menjaćemo školstvo, i to od temelja Zamenik predsednika Privremenog organa opštine Kladovo Saša Nikolić rekao je da je ta opština za opremanje škole obezbedila ove godine četiri miliona dinara. "Motiv za ulaganje bila nam je želja da deca i nastavnici imaju adekvatne uslove za rad", kazao je on.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ministar: Za dve godine u obnovu školskih objekata uloženo 17,5 milijardi dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2018

U Srbiji je u protekle dve godine obnovljeno 870 školskih objekata u šta je uloženo više od 17,5 milijardi dinara, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević...Kako se navodi u saopštenju, Šarčević je danas obišao Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Kladovu,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.