Minimalna cena rada u Srbiji jedna je od najnižih u Evropi!

Izvor: Press, 15.Sep.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalna cena rada u Srbiji jedna je od najnižih u Evropi!

Taj sindikat smatra da se cena rada sa sadašnjih 115 dinara mora uvećati duplo, i treba da iznosi najmanje 240 dinara po radnom satu.

 

Činjenica da će Vlade Srbije sama doneti odluku o visini minimalne cene rada, postavlja pitanje daljeg učešća reprezentativnih sindikata u radu te institucije, "u kojoj njeni čelnici godinama unazad statiraju u predstavi socijajalnog dijaloga i rade za svoje lične privilegije".
Taj sidnikat smatra da se od ovakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << postavke SES-a nije moglo ni očekivati da će povećati minimalnu cenu rada, koja je manja od jednog evra po radnom satu, ispod je svakog ljudskog dostojanstva i jedna od najnižih u Evropi.
Prema mišljenju sidndikata "Sloga", vreme je da sindikati koji učestvuju u radu SES-a izadju iz te institucije, jer samo daju legitimitet stvaranju iluzije da u Srbiji postoji nešto što treba da se zove socijalni dijalog i tripartitno odlučivanje.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.