Miloš Jovanović: Politiku dva jarca na brvnu zameniti dijalogom vlasti i opozicije

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Jovanović: Politiku dva jarca na brvnu zameniti dijalogom vlasti i opozicije

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da je potrebno da "politika dva jarca na brvnu" izmedju vlasti i opozicije zameni dijalog i rasprava šta činiti za Srbiju.

On je na sednici Glavnog odbora DSS, koja je danas održana u Sava centru, rekao da, ipak, nije preveliki optimista da će vlast to prihvatiti.

"Potrebno je uvesti red u zemlji, promeniti izborni sistem, a možda i najvažnije, promeniti politički personal. Ljude koje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << danas imamo na sceni, da su nešto mogli i želeli da promene, to su već mogli da urade", rekao je Jovanović.

On je ocenio da je u Srbiji danas "na sceni autokratski i partitokratski sistem".

"Svedoci smo verbalnog nasilja, progona, pa čak i fizičkog nasilja i to su danas odlike vlasti Srpske napredne stranke", kazao je Jovanović.

Jovanović je ocenio da je Srbija već deset godina u političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi, a prema njegovim rečima, razlog za to je pogrešna politika da Evropska unija nema alternativu.

"Srbija nikada nije bila u težoj situaciji od 1999. godine i agresije NATO. Ideja o razgraničenju je u potpunosti protivustavna i povlači krivično pravnu odgovornost za one koji bi to potpisali", kazao je Jovanović.

On je pozvao vlast u Srbiji da jasno iznese stav da će se preduzeti sve mere, pa i upotreba Vojske Srbije, u slučaju da "secesionističke vlasti u Prištini pokušaju da napadnu Srbe na severu KiM".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Politiku dva jarca na brvnu zameniti dijalogom vlasti i opozicije

Izvor: Danas, 22.Dec.2018

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da je potrebno da "politika dva jarca na brvnu" izmedju vlasti i opozicije zameni dijalog i rasprava šta činiti za Srbiju. Članak Jovanović: Politiku dva jarca na brvnu zameniti dijalogom vlasti i opozicije se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.