Milorad Pupovac: Mamić je odavno trebalo da bude u zatvoru

Izvor: Blic, 17.Mar.2013, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milorad Pupovac: Mamić je odavno trebalo da bude u zatvoru

Milorad Pupovac, potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke, kaže za “Blic” da je Zdravko Mamić, izvršni predsednik Fudbalskog kluba Dinamo, odavno trebalo da zakonski odgovara. Mamić, koji je se tereti da je podsticao na nasilje i mržnju, zbog čega je jednu noć proveo u pritvoru, pušten je da se brani sa slobode. Poznat po ispadima: Zdravko Mamić

Mamić je u petak izneo niz uvreda na račun Željka Jovanovića, ministra nauke, obrazovanja i sporta u Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hrvatske, za kojeg je rekao da je ''hrvatomrzac'', "uvreda za hrvatski mozak" i "Srbin koji nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove".

Pupovac: Ovo nije prvi put da Mamić ima ispade bilo prema nacionalnim manjinama bilo prema novinarima

Pankerski: Poruka bivšeg basiste KUD Idijota Doktora Frica Zdravku Mamiću!

Novi šou Mamića: Oduševljeno ljubio pod po izlasku iz pritvora!

Pupovac, srpski poslanik u hrvatskom saboru, navodi za naš list da ovo nije prvi put da Mamić ima ispade bilo prema nacionalnim manjinama bilo prema novinarima.

- Da je kojim slučajem funkcionisala vlast i zakon, on je odavno trebalo da bude zakonski sankcionisan, za tu vrstu prestupa u Hrvatskoj je predviđena zatvorska kazna - kaže Pupovac.

On ne veruje da Mamićev ispad ima veze sa predstojećom utakmicom Srbije i Hrvatske u Zagrebu.

- Reč je o sukobu Mamića sa Jovanovićem, koji traje otkad je ministar krenuo sa raščišćavanjem stvari u fudbalu - ocenjuje Pupovac.

Mamićevi ispadi

2002. Novinaru Dubravku Sušecu obećao je da će ga pojesti mrak, a izveštačima koji su pratili sudski proces protiv njega psovao majku i pretio da će ih zaklati ako još nešto napišu;

2007. Verbalno je napao dvojicu navijača na zagrebačkom aerodromu, optuživši ih da „zavedeni Srbin i musliman ruše Hrvatsku“

2010. Pretio je novinaru Borutu Šipsu uz reči “Nabijem te na k...! Kretenu! Kad ne budem više u Dinamu, razbiću te ko mačku! Đubre jedno pokvareno...! Razbiću ti stolicu o glavu!”

2011. Proveo noć u zatvoru zbog krivičnog dela sprečavanja službenog lica u obavljanju dužnosti na utakmici Dinamo - Malme, a na kraju je kažnjen samo zbog remećenja javnog reda i mira

2011. Verbalno je napao i oterao trenera Vahida Halilhodžića, uz psovanje “muslimanske majke”

Bez osude iz Dinama: Nije normalno da u Hrvatskoj Srbin bude ministar obrazovanja

Šovinistička izjava Mamića naišla je na osudu i premijera Zorana Milanovića i Iva Josipovića, predsednika Hrvatske. To, ipak, nije bilo dovoljno da i Mamićev klub osudi taj skandalozni ispad. Uz ogradu da ne raspolaže punim informacijama, iako su svi mediji preneli Mamićev šovinistički šou, Dinamo je čak naveo da Mamić nije priveden, već da je samo pozvan na informativni razgovor.

"Kada bi se Josipovićevo i Milanovićevo „treniranje strogoće“ na Zdravku Mamiću primenilo na Željku Jovanoviću, on bi već davno bio na doživotnoj robiji", stoji u saopštenju koje je potpisao Tomislav Marčinko, direktor za odnose s javnošću Dinama, a od kojeg se klub kasnije nejasno ogradio.

Marčinko je bez dvoumljenja stao u odbranu uvreda koje je izneo Mamić.

- A što se tiče Mamićeve konstatacije kako nije normalno da u Hrvatskoj Srbin bude ministar obrazovanja, pitajte u Nemačkoj može li ministar obrazovanja ili odbrane da bude Francuz! Ili u Srbiji Albanac, u Grčkoj Turčin, u Izraelu Palestinac - naveo je Marčinko.

Ništa manje skandalozni od Mamića nisu bili ni njegovi advokati, a jedan od njih Ante Madunić je sarkastično rekao da Mamić može da očekuje “smrtnu kaznu streljanjem ujutro u šest i 30”. Mamiću prete do tri godine zatvora.

Izabela Nina Kraus, bogatašica iz Nemačke koja tvrdi da je prijateljica porodice Mamić, u petak uveče je doletela privatnim avionom u austrijski grad Salcburg, a odatle ju je vozač dovezao do Zagreba da bi platila kauciju za Mamića ukoliko mu bude određena.

Nakon Mamića, šovinistički ispad imala je i Ruža Tomašić, predsednica Hrvatske stranke prava „Dr Ante Starčević“ i kandidatkinja za poslanicu u Evropskom parlamentu, koja tvrdi da je Hrvatska za Hrvate, a da su ostali gosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pupovac: Mamić odavno trebalo da bude u zatvoru

Izvor: Cafe.ba, 17.Mar.2013

Izvršni predsjednik Fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba Zdravko Mamić, koji se tereti za podsticanje na nasilje i mržnju, odavno je trebalo da bude u zatvoru da je funkcionisala vlast i zakon, rekao je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.