Mihajlovićeva sa Borisovim u Sofiji: Gasna interkonekcija važna za ceo region

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2021, 09:26

Mihajlovićeva sa Borisovim u Sofiji: Gasna interkonekcija važna za ceo region

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović počela je radnu posetu Bugarskoj obilaskom lokacije buduće gasne merne stanice u Kalotini, u blizini graničnog prelaza između Srbije i Bugarske, zajedno s ministarkom energetike Bugarske Temenuškom Petkovom.

Srpska delegacija imala je priliku i da se upozna sa aktuelnim radovima na izgradnji autoputa od Sofije do granice sa Srbijom, takozvanom automagistralom "Evropa", koja se nastavlja na istočni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krak Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada, koji je u potpunosti završen i pušten u saobraćaj krajem 2019. godine, saopštilo je ministarstvo.

Poseta Mihajlovićeve Bugarskoj nastavlja se radnim sastankom u Sofiji sa ministarkom energetike Petkovom, kojem će prisustvovati delegacije dva resorna ministarstva.

Mihajlovićeva je razgovarala i sa premijerom Bojkom Borisovim o saradnji dve države u oblasti energetike i izgradnji gasne interkonekcije Srbija-Bugarska.

Mihajlovićeva je prenela pozdrave predsednika Vučića i premijerke Brnabić i zahvalila na današnjem gostoprimstvu i prilici da obiđe i radove na izgradnji prve deonice auto-puta od granice ka Dragomanu, jer to mnogo znači i srpskom i bugarskom narodu.

“Za nas je diverzifikacija puteva od ogromnog značaja, i sve čestitke za Balkanski tok i za brzinu kojom je sve to urađeno i izgrađeno. Nastavićemo da radimo zajedno i na novoj gasnoj interkonekciji između Niša i Dimitrovgrada. To za nas znači diverzifikaciju snabdevača i mnogo novih mogućnosti, naravno, pored bolje cene i boljeg povezivanja celog regiona. Naše dve države su tranzitne države i samim tim mogu mnogo da učine i da iskoriste svoj tranzitni položaj”, rekla je Mihajlovićeva.

Premijer Bojko Borisov je poželeo dobrodošlicu Mihajlovićevoj i izrazio još jednom poštovanje predsedniku Aleksandru Vučiću i srpskoj vladi. On je ukazao na to da Srbija i Bugarska mnogo toga grade zajedno i da nikada nisu imale tako bliske odnose, te da će nastaviti da čuvaju prijateljstvo i da i dalje rade zajedno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović započela radnu posetu Bugarskoj obilaskom lokacije buduće gasne merne stanice

Izvor: Danas, 26.Feb.2021

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović počela je danas radnu posetu Bugarskoj obilaskom lokacije buduće gasne merne stanice u Kalotini, u blizini graničnog prelaza između Srbije i Bugarske, zajedno sa ministarkom energetike Bugarske Temenuškom Petkovom, saopštilo je Ministarstvo rudarstva...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.