Mihajlovićeva: Nastavak modernizacije barske pruge i gradnje JDC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Nastavak modernizacije barske pruge i gradnje JDC

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s prvim zamenikom generalnog direktora "Ruskih železnica" Aleksandrom Mišarinom o saradnji na izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlovićeva i Mišarin razgovarali su i o nastavku saradnje na modernizaciji barske pruge, kao i o projektovanju i izgradnji jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje železničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saobraćajem.

Ministarka je tom prilikom ocenila da s kompanijom RŽD ministarstvo i Vlada Srbije imaju izuzetnu saradnju i istakla da je izgradnja brze pruge na deonici od Stare Pazove do Novog Sada jedan od najboljih projekata koji se realizuje u skladu s dogovorenom dinamikom.

"Od izuzetne važnosti je što ćemo sutra, prilikom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, potpisati važne međuvladine sporazume koji će omogućiti projektovanje i izgradnju novog dispečerskog centra na železnici, izradu projektno-tehničke dokumentacije za nastavak rekonstrukcije barske pruge i izgradnju elektrotehničke infrastrukture na deonici brze pruge Beograd-Budimpešta, od Stare Pazove do Novog Sada", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je u interesu Vlade Srbije i ministarstva je da se što pre krene s realizacijom tih projekata.

"Tu smo da podržimo sve modele koji su efikasni i u skladu sa svetskim standardima", rekla je minsitarka.

Aleksandar Mišarin zahvalio je potpredsednici Vlade na posvećenosti u realizaciji projekata u železničkom saobraćaju i istakao da će sutrašnje potpisivanje sporazuma biti od velikog značaja za dalji razvoj navedenih projekata.

"Posetio sam danas gradilište i uveravam vas da sve teče po dogovorenoj dinamici. Sve što radimo na modernizaciji pruga u Srbiji, doprineće ne samo povećanju putničkog i teretnog saobraćaja već i prilivu novih investicija u vašoj zemlji", rekao je Mišarin.

"'Ruske železnice' dobitnik su međunarodnog priznanja za efikasnost prevoza i energetsku efikasnost, i tu tehnologiju ćemo primeniti i u Srbiji", dodao je Mišarin.

Današnjem sastanku prisustvovao je i generalni direktor "RŽD internešenela" Sergej Pavlov, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.