Mihajlović o ubistvu Ćuruvije: Sumnjalo se na DB

Izvor: Mondo, 05.Apr.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović o ubistvu Ćuruvije: Sumnjalo se na DB

Bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović izjavio je danas da je postojala sumnja da iza ubistvo novinara Slavka Ćuruvije stoji DB ali da to nije utvrđeno u vreme njegovog mandata.

Foto: Printscreen, youtube

On je tokom svedočenja na suđenju optuženima za taj zločin, u Specijalnom sudu u Beogradu rekao i da su ga o tim sumnjama obavestili saradnici.

Mihajlović, koji je rukovodio MUP-om od 2001. do 2004, je na pitanje sudije Snežane Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ko ga je konkretno obavestio odgovorio: Goran Petrović i Sreten Lukić.

On je rekao i da se zbog protoka vremena ne seća mnogih stvari i da zato nije verodostojan svedok.

"Ne vidim sebe kao verodostojnog svedoka zato što ne pamtim šta su mi sve saradnici prenosili o operativnim podacima", rekao je Mihajlović na šta je Jovanovićeva odgovorila da će sud to da proceni.

On je svedočenje o tom zločinu počeo juče ali nije završio s obzirom na brojna pitanja učesnika u procesu.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Za to ubistvo optuženi su tadašnji načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Svedok: Prpa prepoznala "zemunca" kao ubicu

Ubistvo Ćuruvije: Pratnji iz DB rekli "Beži"

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014. godine.

Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.