Mihajlović: Uvredljive izjave loše za odnose u regionu

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Uvredljive izjave loše za odnose u regionu

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da su uvredljive izjave zvaničnika iz Bosne i Hercegovine povodom zdravstvenog stanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića loše za odnose u regionu. Aleksandar Vučin ocenjujue da je Vučić predsednik svih Srba, a Dragan Mektić prošlost.
Zorana Mihajlović poručila je da su uvredljive izjave ministra bezbednosti BiH u tehničkom mandatu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dragana Mektića, povodom zdravstvenog stanja predsednika Srbije, loše za odnose u regionu.
"Javne funkcije povlače sa sobom i veću odgovornost za izgovorenu javnu reč, i u izjavama nema mesta sujeti, ličnim netrpeljivostima i mržnji. Dokle god neko koristi i najmanji povod da u regionu poseje mržnju i udalji ljude, nema bolje budućnosti ni za Bošnjake, ni za Hrvate, ni za Srbe. Bolju budućnost možemo graditi samo na pristojnosti i razumevanju. Zato Srbija teži da uvek pokaže toleranciju i čini sve da se sačuva stabilnost regiona", kaže Mihajlovićeva.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarisao je uvrede koje je na račun predsednika  Vučića izneo Mektić, ocenjujući da je Vučić predsednik svih Srba, a Mektić prošlost. 
"Kako je Mektić ostao bez vlasti tako je ostao i bez živaca. Srpski ministar koji je hteo da pusti policiju između Srpske i Srbije bio je san Bošnjaka, ali i noćna mora Srba. Vučić je predsednik svih Srba a Mektić prošlost. Mektiću su birači u Republici Srpskoj rekli, idi, fino je bez tebe", saopštio je Vulin. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.