Mihajlović: Uskoro strategija o bezbednosti saobraćaja

Izvor: Studio B, 19.Jun.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Uskoro strategija o bezbednosti saobraćaja

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je da bi za 20-ak dana trebalo da bude pripremljena nacionalna strategija o bezbednosti saobraćaja.

Strategija ima više ciljeva, a jedan od njih je da do 2020. godine nijedno dete ne pogine u saobraćaju, istakla je Zorana Mihajlović. 

Ona je novinarima nakon provog sastanka vladinog Koordinacionog tela za bezbednosti saobraćaj na putevima rekla da bi ta strategija treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da omogući i da se za 40 odsto smanji broj saobraćajnih nesreća u Srbiji. Mihajlovićeva je istakla i da će biti pooštrena kontrola i kaznena politika kako bi se povećala bezbednost u saobraćaju.   

Prema njenim rečima, biće pripremljene i izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima će pored ostalog biti uvedene licence za servise za tehnički pregled vozila. "Ne može da se desi situacija da deo onih koji obavljaju tehničke preglede praktično i ne vidi automobil a da daje potrvdu o obavljenom tehničkom pregledu", istakla je Mihajlovićeva.   

Ona je rekla da će se preispitati i sve odluke koje se tiču nepoštovanja propisa kada su deca u kolima. "Svi će morati da poštuju pravila i svi će morati da vezuju pojas, i oni koji sede napred i pozadi u vozilima", rekla je Mihajlović. Ona je rekla da će se u saradnji sa Ministarstvom pravde morati da se radi na povećanju efikasnosti prekršajnih sudova jer su oko 80 odsto slučajeva kojima se bave saobraćajni prekršaji.   

Mihajlovićeva je rekla da su članovi vladinog koordinacionog tela za bezbednost saobraćaja na putevima skoro svi ministri u vladi, a u rad će biti uključene i stručne službe i stručni organi. "Svesni smo da nam trebaju i sigurni putevi i sigurni vozači i sigurna vozila. Mi kao država moramo da učinimo sve zajedno sa lokalnim samoupravama, građanima i vozačima da podignemo bezbednost u saobraćaju", rekla je Mihajlovićeva.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.