Mihajlović: Priština hitno da poništi odluku o taksama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2018, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Priština hitno da poništi odluku o taksama

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da Priština hitno treba da poništi odluku o uvođenju novih carina na robu iz Srbije ukoliko oni i EU žele da govorimo o normalizaciji odnosa.

"Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić polagao zakletvu, rekao je da moramo da rešavamo pitanje Kosova, da nađemo kompromisno rešenje. Rešenje pitanja Kosova je rešenje pitanja budućnosti Srbije", rekla je Mihajlović za "Kurir".

Mihajlović dodaje da oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su doveli Kosovo do toga da bude što dalje od Srbije, poput Vuka Jeremića, DS-a i Đilasa, u čije vreme su uspostavljene granice na severu Kosova i koji su dobili onakvu presudu Suda pravde, sad "sole pamet" svima nama šta treba da se uradi.

"Pa što nisu rešili ovo pitanje kad su toliko sposobni?", pita ona.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše kritike koje dolaze iz SPC, ona kaže da je "Srbija sekularna država u kojoj je predsednik Vučić izabran na demokratskim izborima".

"Treba da znamo stav crkve, ali moramo da razmišljamo o realnosti i o svom narodu na Kosovu i Metohiji, a ne da se zaklanjamo iza njega i govorimo da zbog tih ljudi ništa suštinski ne treba da se menja", navodi ona.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović: PR hitno da poništi odluku o taksama

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2018

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da Priština hitno treba da poništi odluku o uvođenju novih carina na robu iz Srbije ukoliko oni i EU žele da govorimo o normalizaciji odnosa...- Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić polagao zakletvu, rekao je da moramo da rešavamo pitanje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.