Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2020, 13:00

Mihajlović: Prioritet efikasna realizacija projekata u železnici

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije Nebojšom Šurlanom i poslovodstvom te kompanije o projektima koji se realizuju na železnici.

"Infrastruktura železnice Srbije realizuje najveće i najvrednije projekte na železnici, od izgradnje prve brze pruge u ovom delu Evrope, preko rekonstrukcije deonica na železničkom Кoridoru 10, do obnove regionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pruga. Veoma je važno da kompanija posluje efikasno, jer od toga zavisi i uspešnost u realizaciji projekata, kako tekućih, tako i novih, koji će se realizovati u narednom periodu", rekla je ministarka.

Istakla je da je posebno važno da se radovi na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta odvijaju po planu i da će prvi vozovi na deonicama od Beograda do Novog Sada biti u saobraćaju na jesen 2021.

Šurlan je kazao da se radi na podizanju nivoa bezbednosti saobraćaja i da su planirana nova ulaganja u uređenje putnih prelaza.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.