Mihajlović: Potrebno okupljanje oko zajedničke budućnosti

Izvor: RTS, 22.Feb.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Potrebno okupljanje oko zajedničke budućnosti

Na poziv šefa prištinskog parlamenta Kadrija Veseljija Makedoniji i Crnoj Gori da se zajedno sa Prištinom udruže potiv Srbije, reagovala je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović porukom da je regionu potrebno okupljanje oko zajedničke budućnosti, a ne oko zajedničkih neprijatelja.
Zorana Mihajlović, navodi se u saopštenju njenog ministarstva, kaže da regionu nije potrebno okupljanje oko zajedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neprijatelja, već oko bržeg razvoja regiona i boljeg života građana. 

"Prištinski političari, nažalost, ne vide da regionu nisu potrebni zajednički neprijatelji, jednako kao što ne vide apsurdnost taksi od 100 odsto, koje vraćaju ceo region unazad kad je reč o slobodnom kretanju robe, privlačenju investicija i podsticanju ekonomskog razvoja", ističe Mihajlovićeva. 
Regionu je potrebno okupljanje oko ideja na kojima može da se gradi bolja budućnost za sve ljude koji žive na ovim prostorima, poručuje potpredsednica Vlade Srbije.
"Srbija je u tome dosledna, čak i kad ostane usamljena u svojim naporima, o čemu svedoči stalna posvećenost regionalnoj stabilnosti, kao i veliki infrastrukturni projekti koji doprinose boljem povezivanju regiona", zaključila je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.