Mihajlović: Mir, sigurnost i obrazovanje za svako dete u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Mir, sigurnost i obrazovanje za svako dete u Srbiji

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas povodom Svetskog dana deteta – 20. novembra, da se razvijenost društva meri time koliko je svakom detetu stvorilo uslove da raste u sigurnom okruženju, da se obrazuje i razvija u slobodnu ličnost i odgovornog građanina.

Ona ističe da mnogi društveni problemi sa kojima se kao društvo danas suočavamo imaju koren u neostvarivanju prava deteta.

"Sve što danas uradimo na rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << problema ranih brakova, na sprečavanju ranog rada dece, smanjenju diskriminacije i borbi protiv nasilja u porodici, zalog je za bolje društvo sutra. Menjajući uslove u kojima deca rastu, gradimo Srbiju u kojoj će se sutra bolje živeti", navela je Mihajlović.

Povodom Svetskog dana deteta, čija je tema ove godine "Obojimo sve u plavo, za svako dete", više javnih institucija i objekata u Srbiji biće obojeno plavom bojom. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pridružuje se ovoj inicijativi osvetljavanjem najvišeg mosta na Koridoru 10, mosta Vrla kod Vladičinog Hana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlović: Razvijenost društva se meri time koliko svako dete ima uslova za rast u sigurnom okruženju

Izvor: Blic, 20.Nov.2018

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravopravnost, Zorana Mihajlović, izjavila je danas povodom Svetskog dana deteta da se razvijenost društva meri time koliko je svakom detetu stvorilo uslove da raste u sigurnom okruženju, da se obrazuje i razvija u slobodnu ličnost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.