Mihajlović: Istražiti svaku sumnju da je neko uzimao reket

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Istražiti svaku sumnju da je neko uzimao reket

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je efikasno postupanje nadležnih organa u slučajevima u kojima postoji sumnja na korupciju u građevinarstvu važno zbog svih koji poštuju zakon i investitora koji prepoznaju Srbiju kao dobro mesto za ulaganje.

"Možda je nekad bilo normalno da se pojavi u medijima da je neko pretio i uzimao reket investitorima koji nešto žele da grade, ali to je ozbiljno krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << delo i takve sumnje nadležni organi moraju da ispitaju do kraja, bez obzira na to o kome se radi i kojoj političkoj opciji pripada. To se posebno odnosi na slučajeve u kojima su akteri pod sumnjom političari i nosioci vlasti na bilo kom nivou i koji treba da budu primer u sprovođenju zakona, a ne oni koji će ih kršiti", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila na to da je danas Srbija deveta na svetu na Duing biznis listi Svetske banke po izdavanju građevinskih dozvola, da se dozvole dobijaju i pre zakonskog roka i da je svaki korak procedure potpuno transparentan.

"Danas ne postoji nijedan razlog da se u Srbiji gradi bez dozvole u bilo kojem gradu ili opštini, a svi koji su postupali suprotno zakonu treba da budu sankcionisani", navodi ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.