Migranti ušli u špansku enklavu iz Maroka, jedan mrtav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti ušli u špansku enklavu iz Maroka, jedan mrtav

Velika grupa migranata popela se danas na ogradu koja špansku enklavu Melilja deli od Maroka, pri čemu je jedan migrant poginuo, dok ih je oko 200 ušlo na teritoriju Španije.

Predstavnik španske vlade u Melilji rekao je da je taj migrant najverovatnije preminuo od posledica srčanog napada, prenosi AP.

Zvaničnici čekaju autopsiju da bi potvrdili uzrok smrti.

Isti predstavnik je rekao da su najmanje tri migranta povređena kada je oko 300 migranata iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << subsaharske Afrike danas pokušalo da preskoči visoku ogradu, Oko 200 njih uspelo je da pređe s druge strane ograde i uđe na špansku teritoriju.

Španija je ove godine zabeležila veliki porast broja migranata koji pokušavaju da uđu u tu zemlju, članicu EU, bilo preko njene dve severnoafričke enklave (Seuta i Melilja) ili prelazeći Sredozemno more u malim čamcima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PRODOR U ŠPANIJU Migranti preko ograde ušli u Meliju iz Maroka, jedan poginuo

Izvor: Blic, 22.Okt.2018, 00:02

Velika grupa migranata popela se danas na ogradu koja špansku enklavu Melilja deli od Maroka, pri čemu je jedan migrant poginuo, dok ih je oko 200 ušlo ušlo na teritoriju Španije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.