Migranti pokušavaju ilegalno u kamionima preko granice

Izvor: B92, 22.Nov.2018, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti pokušavaju ilegalno u kamionima preko granice

Carinici su na Horgošu i Šidu, kao i u Smederevskoj Palanci, prošle nedelje sprečili 40 ilegalaca da se u prikolicama kamiona prevezu preko granice,

Migranti su sprečeni zahvaljujući carinskom skeneru.

Svi pokušaji, osim jednog koji je otkriven u u unutrašnjosti Srbije, odvijali se se po istom, već viđenom scenariju. Dok vozač kamiona pravi pauzu, migranti preseku sajlu kako bi ušli u prikolicu, a neko je spolja čiodom i superlepkom nanovo zalepi , a „slepi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putnici“ kreću na put u nadi da će se tako prevesti do neke od zemalja Evropske unije ,saopštavaju iz Uprave carina.

Tako su, navodi se, u Smederevskoj Palanci u šleperu srpskih registarskih oznaka koji je iz Grčke za firmu u Velikoj Plani prevozio mašinu za sečenje žicena carinskom termionalu, na prijavu vozača da je čuo buku u prikolici, otkrivena trojica 18-godišnjih mladića iz Bangladeša sa legitimacijama prihvatnog centra u Kikindi.

Na izlazu Horgoša tokom protekle nedele otkriveno je najviše ilegalaca, u dva navrata sprečen njihov pokušaj prelaska preko granice u kamionu srpskih registracija koji je prevozio frižidere za austrijsko tržište, ali i u šleperu turskih tablica natovarenom raznom robom koju je transportovao iz te zemlje ka Nemačkoj. Tada su snimci sa skenera pokazali najpre tri, pa potom četiri siluete Avganistanaca.

Dvojica njihovih sunarodnika pronađena su i dan ranije u kamionskoj prikolici punoj pakovanja deterdženata transportovanih na relaciji Srbija - Poljska, a prethodna dva dana kada su još pet u šleperu i kamionu makedonskih registarcija koji je iz te zemlje ka Nemačkoj prevozio ramove za krovne prozore, odnosnosintetičke tkanine u rolnama.

U još četiri navrata na Horgošu je otkrivenu je otkriveno još osamnaest Avganistanaca u šleperima i kamionima domaćih registarskih tablica, ali i prevoznika iz Bugarske i Mađrske.

Sredinom meseca i izlazu Šida su zabeležena dva pokušaja,kada je “slepe putnike“ skener otkrio u dva srpska kamiona, od kojih je jedan u tovaru auto-sedišta namenjenih prodaji na nemačkom tržištu prevozio i dvojicu Avganistanaca u društvu jednog Pakistanca, a drugi još dva državllana Avganistana među nameštajem koji je bio na putu ka Francuskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.