Izvor: Beta, 21.Apr.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti obeležili Dan planete izletom na Bujanovačko jezero

Povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje, za migrante iz Prihvatnog centra u Bujanovcu i volontere Crvenog krsta Bujanovac organizovan je zajednički izlet do Bujanovačkog jezera. Tamo su oni očistili izletište pored jezera, pecali i postavili u okolnoj šumi kućice za ptice.Marija Cvetanović iz Medjunarodne organizacije za migracije (IOM) kazala je da su predlog o obeležavanju Dana planete Zemlje u prirodi vrlo rado prihvatili,  kako migranti iz centra u Bujanovcu, tako i zaposleni u Komesarijatu za izbeglice i migracije i oni u bujanovačkom Crvenom krstu.„Želeli smo da učinimo nešto dobro za prirodu, da to ne bude samo običan izlet, zbog toga smo očistili izletište i postavili kućice za ptice“, rekla je Cvetanović.Muhamed iz Irana rekao je agenciji Beta da su migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu, proveli zaista divan dan u prirodi.„Ovo je bila prilika da lepo provedemo vreme. Danas je i Dan planete zemlje i lepo je što smo nešto dobro učinili za prirodu, što smo počistili izletište. Naša dužnost je da budemo dobri prema prirodi“, izjavio je Muhamed.Izlet  je organizovan u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Migranti obeležili Dan planete izletom na Bujanovačko jezero

Izvor: Beta Video, 21.Apr.2019

BUJANOVAC - Povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje, za migrante iz Prihvatnog centra u Bujanovcu i volontere Crvenog krsta Bujanovac organizovan je zajednički izlet do Bujanovačkog jezera. Tamo su oni očistili izletište pored jezera, pecali i postavili u okolnoj šumi kućice za ptice. (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Migranti obeležili Dan planete izletom na Bujanovačko jezero

Izvor: Danas, 22.Apr.2019, 11:21

Povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje, za migrante iz Prihvatnog centra u Bujanovcu i volontere Crvenog krsta Bujanovac organizovan je zajednički izlet do Bujanovačkog jezera. Tamo su oni očistili izletište pored jezera, pecali i postavili u okolnoj šumi kućice za ptice. Članak Migranti obeležili...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.