Migrant zaražen HIV-om silovao ženu sa posebnim potrebama u Bihaću, pa pobegao iz zemlje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2019, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrant zaražen HIV-om silovao ženu sa posebnim potrebama u Bihaću, pa pobegao iz zemlje!

Policija unsko-sanskog kantona raspisala je poternicu za maloletnim migrantom iz Pakistana, koji je zaražen virusom HIV-a i prijavljen za silovanje u Bihaću, a za koga se pretpostavlja da je napustio BiH.

- Prema informacijama koje dobijamo sa terena i od samih migranata, on je napustio područje BiH - rekao je portparol kantonalnog MUP-a Ale Šiljdedić i dodao da se migrantu od 8. februara gubi svaki trag.

Prema njegovim rečima, nadležne službe treba pitati zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u potpunosti nije obavljen nadzor nad njim i zbog čega nije deportovan.

10. decembra, žena iz Bihaća ga je prijavila za silovanje, a to krivično delo kasnije je kvalifikovano kao polni odnos sa nemoćnom osobom s obzirom na psihofizicko stanje žrtve.

Kako je rekao, migrant je sproveden u bolnicu u Sarajevu, gde je lečen, a nedugo zatim je napustio bolnicu i preuzeli su ga pripadnici Službe za poslove sa strancima i smestili u centar "Ušivak" u Hadžićima, gde je trebalo da bude pod nadzorom te službe i u postupku deportacije iz BiH.

Međutim, kako je rekao, migrant se nakon toga samovoljno udaljio iz ovog centra i 7. februara Federalna uprava policije raspisala je za njim poternicu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.