Izvor: Mondo, 07.Dec.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Windows 7 menja opcije, kao i Windows 8 i Windows 10

Kompanija Microsoft je zvanično potvrdila da odbacuje Edge u sadašnjem izdanju i prelazi na Chromium platformu.

Microsoft je prihvatio Chromium platformu i na njenim osnovama će napraviti novi pregledač interneta, koji će zameniti sadašnji Microsoft Edge. Ovu promenu možete da posmatrate kao Chrome Windows 10 verziju iz Microsoft kompanije, ali će on biti namenjen i Windows 7 i Windows 8 operativnim sistemima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Takođe, nije poznato da li će Microsoft menjati ime i druge stvari u vezi sa sadašnjim izgledom Edge pregledača, kao i to da li će on biti ugašen i napravljen potpuno novi pregledač, ali će o tome biti više reči uskoro.

U saopštenju je kompanija potvrdila da će novi pregledač interneta biti namenjen i macOS računarima, ali su verzije sistema još uvek nepoznate.

Pročitajte i ovo: Kakva Office promena!

Suštinski, korisnici neće osetiti toliko veliku promenu s novim pregledačem interneta, koje će biti stavljene u njegovoj pozadini. Novi Microsoft Egde ili kako god da će se zvati novi pregledač interneta biće bolje kompatibilnosti sa današnjim internet sajtovima, neće biti deo operativnog sistema i moći će da se preuzme nezavisno, što znači da će dobijati i više ažuriranja godišnje.

Više detalja o ovoj odluci pronađite na linku.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.