Meteorolozi su izdali TRI VAŽNA UPOZORENJA za tri dana, prvo počelo da važi još sinoć

Izvor: Press, 20.Nov.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meteorolozi su izdali TRI VAŽNA UPOZORENJA za tri dana, prvo počelo da važi još sinoć

Vozači, ali i pešaci, dobro obratite pažnju - za naredna tri dana Republički hidromteorološki zavod (RHMZ) izdao je tri važna upozoranja, a prvo je počelo da važi sinoć.
Foto:Blic
Danas se u Srbiji očekuju otapanje snega i kiša, u većini krajeva od 20 do 30 milimetara, negde i preko 40, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, koji upozorava da bi ujutru i pre podne u istočnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << krajevima kiša mogla da se ponegde ledi na tlu.
U košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju i sa udarima većim od 24 m/s. Jutarnja temperatura od -4 C do dva stepena, a najviša dnevna od dva do devet.
Prvo nas učekuju obilne padavine širom Srbije, zatim se u istočnoj Srbiji očekuje ledena kiša, a onda će u košavskom uslediti olujni vetar. Upozorava se da bi danas ujutru i pre podne u istočnim krajevima kiša mogla da se ponegde ledi na tlu. Zato, naročito vozači, treba dobro obrate pažnju na uslove za vožnju, ali i pešaci, jer su tada česti padovi i prelomi.
Tek u s sredu posle podne očekuje se slabljenje vetra.

Jutarnja od -4 do 2

Uutarnja temperatura biće od -4 do 2 stepena, a najviša dnevna od 2 do 9 stepeni Celzijusa.
I u Beogradu će sutra biti oblačno i vetrovito, povremeno sa kišom. Vetar će biti jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 1 stepen, a najviša dnevna oko 5.
UPOZORENJA RHMZ

Utorak
Upozorenje na istočnu Srbiju na ledenu kišu (za 20.11.2018): Ujutru i pre podne u istočnim krajevima kiša će se ponegde lediti na tlu.
Sreda
Upozorenja za Srbiju na olujni vetar (za 20. i 21. 11.2018): danas (20.11.2018.) i sutra (21.11.2018.) u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu i sa udarima većim od 24 m/s. U sredu posle podne slablјenje vetra.
Foto: Robert Getel / RAS Srbija
Hladno, kiša, sneg još i olujni vetar

Kako će biti od četvratka
U četvrtak ujutru i pre podne oblačno mestimično sa kišom, na planinama i istoku sa snegom, zatim se očekuje prestanak padavina.
U petak i subotu biće suvo i malo toplije uz smanjenje oblačnosti.
Od nedelje oblačno mestimično sa kišom, a na planinama početkom naredne nedelje i sa snegom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.