Merkelova dala Džonsonu 30 dana: Traži se manje bolno rešenje za Bregzit  (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova dala Džonsonu 30 dana: Traži se manje bolno rešenje za Bregzit (VIDEO)

Kako je i najavljivano pre podne, Boris Džonson stigao je u posetu Angeli Merkel u Berlin posle podne

Prihvatio je predlog da za rešenje blokade u procesu Bregzita dobije 30 dana. Time je, pišu britanski mediji, na indirektan način priznao da problem nije na evroskoj, nego na britanskoj strani.

Prva poseta evropskom tlu od kada je na poziciji premijera, protekla je u veoma prijateljskom tonu i nije bilo pomena nesuglasica i razmimoilaženja oko Bregzita.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Ponudivši dodatnih 30 dana nemačka kancelarka je rekla da je pozicija blokada jedino dobra solucija onda kada su sve druge mogućnosti potrošene i kada je to jedino rešenje za očuvanje stabilnosti jedinstvenog tržišta.

- Ako iko može da reši ovu zagonetku, ako postoji ikakva opcija za to, onda bi mogla biti predstavljena u naredne dve godine, a možda može i u ovih 30 dana. Da učinimo prvi korak u dobrom pravcu -  moramo sve snage usmeriti u to!

Sve bi trebalo biti spremno već do sredine septembra kako bi sredinom oktobra bilo predstavljeno na prvom predstojećem samitu Evropske unije.

Boris Džonson je sa zahvalnošću prihvatio ovaj izazov.

- Moram reći da ste potpuno u pravu, da je rešenje tu među nama i neko će ga ponuditi. Ako uspemo rešiti pitanje granice sa Severnom Irskom, to je ono što zaista želimo učiniti.

Britanski mediji kažu da je Boris Džonson ovim priznao da je na Velikoj Britaniji da ponudi rešenje, da je problem tu, a ne u Evropskoj uniji.

Govoreći o pozivu Rusiji koji je Američki predsednik uputio preko tviter-naloga, da se vrati u ligu najrazvijenijih zemalja sveta G7 - lako su se složili da nema dovoljno dokaza da su problemi rešeni.

- Previše je dokaza, ne samo sa Ukrajinom, nego i širom sveta, da još nije vreme da pozovemo Rusiju natrag u G7 i tu bih se složio sa kancelarkom Merkel - rekao je Boris Džonson.

BONUS VIDEO: ŠPIJUNSKO BLAGO: Američka vojska razvila dronove veličine INSEKTA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.