Merkel ODLUČNA: Bez izvoza oružja Saudijskoj Arabiji dok se ne rasvetli ubistvo novinara

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2018, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel ODLUČNA: Bez izvoza oružja Saudijskoj Arabiji dok se ne rasvetli ubistvo novinara

Besna...

Nemačka neće izvoziti oružje Saudijskoj Arabiji dok traje trenutna neizvesnost oko sudbine novinara Džamala Kašogija, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

Merkel je, na konferenciji za novinare u okviru kampanje na regionalnim izborima, ponovo osudila ubistvo Kašogija, za koje je Saudijska Arabija priznala da se desilo u njenom konzulatu u Istanbulu, preneo je Rojters.

- Prvo, osuđujemo ovaj čin na najstrožiji mogući način. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Drugo, neophodno je da se hitno razjasni šta se dogodilo - daleko smo od toga da je to razjašnjeno i da počinioci odgovaraju za ono što su učinili - kazala je Merkel.

Merkel je rekla da, što se tiče izvoza oružja, "to se neće dogoditi pod trenutnim okolnostima".

Pratite nas na nađem Instagram profilu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.