Merkel: Evropa istinski ujedinjena samo sa zemljama Zapadnog Balkana

Izvor: RTS, 19.Avg.2019, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Evropa ''istinski ujedinjena" samo sa zemljama Zapadnog Balkana

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da Evropa će biti istinski ujedinjena samo kada sve zemlje na Zapadnom Balkanu postanu članice Evropske unije.
Evropsko izdanje portala Politiko navodi da izjava nemačke kancelarke predstavlja još jednu potvrdu posvećenosti Berlina proširenju Evropske unije, što je nepopularna ideja među nekim članicama EU i mnogim biračima u zapadnoj Evropi. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Angela Merkel govorila je u Mađarskoj, na obeležavanju 30. godišnjice takozvanog "Panevropskog piknika" – simboličnog događaja koji je doveo do masovnog egzodusa stanovnika Istočne Nemačke na Zapad, konačnog pada Gvozdene zavese i približavanja zapadne i istočne Evrope.
Međutim, kancelarka je naglasila da evropsko jedinstvo neće biti zaokruženo dok se celi Zapadni Balkan ne pridruži Evropskoj uniji.
"Ako posmatrate stvari geostrateški i takođe pogledate mapu, videćete da će Evropa biti istinski ujedinjena samo sa državama Zapadnog Balkana", rekla je Merkelova novinarima u mađarskom gradu Šopronu, prenosi Glas Amerike.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.