Kraj najdužeg zatvaranja

Izvor: B92, 21.Okt.2021, 07:12

Kraj najdužeg zatvaranja

Milioni u Melburnu spremaju se da izađu iz najdužeg zatvaranja kovid 19 na svetu u četvrtak kasno uveče, iako je broj slučajeva i dalje blizu rekordnih nivoa.

Pabovi, restorani i kafići žurno pune zalihe pre nego što otvore svoja vrata.

Od početka avgusta, stanovnici drugog po veličini australijskog grada u izolaciji su - što im je šesto zatvaranje tokom pandemije - kako bi ugušili epidemiju koju je podstakao vrlo zarazni soj Delta.

Zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su obećali ukidanje mera zabrane nakon što je vakcinacija dvostrukom dozom za osobe starije od 16 godina prešlo 70 odsto u državi Viktorija, čiji je glavni grad Melburn.

Premijer Skot Morison u četvrtak je potvrdio da je država postigla taj cilj, pa je bilo mesta u kojima je procepljenost dostigla 80 i 90 odsto.

Od 23:59 sati (1359 GMT) pabovi i kafići mogu imati 20 posetilaca - koji su vakcinisani dva puta - u zatvorenom prostoru i 50 na otvorenom, dok frizeri mogu dopustiti ulaz za pet mušterija. Maske će i dalje biti obvezne i u zatvorenom i na otvorenom.

Dok se firme pripremaju za doček kupaca, dnevne su zaraze u Viktoriji u četvrtak porasle na 2.232, što je drugi najveći dnevni broj u bilo kojoj australijskoj državi tokom pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MELBURN IZLAZI IZ NAJDUŽEG LOKDAUNA NA SVETU Sloboda posle 262 dana: Za vakcinisane se otvaraju kafići, frizerski saloni...

Izvor: Blic, 21.Okt.2021

Milioni stanovnika Melburna spremaju se da izađu iz najdužeg lokdauna na svetu večeras posle ponoći, nakon što je australijska država Viktorija dostigla planirani broj vakcinisanih, pa će kafići, restorani i pabovi biti otvoreni za revakcinisane osobe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.