Mektić o napadu na Vučića: Tražio sam pokretanje odgovornosti agencija

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić o napadu na Vučića: Tražio sam pokretanje odgovornosti agencija

Sarajevo - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da nije zadovoljan raspravom na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH o Informaciji o bezbjednosnom aspektu komemoracije u Potočarima 11. jula kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Izgleda mi kao priča: `tresla se gora, rodio se miš - dogodilo se to što se dogodilo, dobro se završilo`. Ništa posebno, ne vjerujem da će u nekom smislu značiti bilo kakvu prekretnicu", rekao je Mektić novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nakon sjednice Savjeta ministara na kojoj je usvojena ova informacija.

Mektić je istakao da Savjet ministara nije zatražio bilo čiju odgovornost, te da se više spekulisalo o tome da je za dešavanja u Srebrenici kriv Organizacioni odbor komemoracije koji nema ništa sa bezbjednošću.

"Doneseni su neki zaključci kao što je: `treba izmijeniti zakone, poboljšati koordinaciju`, ali to je za mene demagogija", pojasnio je on.

Mektić se nada da će parlament BiH biti ozbiljnije mjesto gdje će se bolje raspravljati o ovom pitanju i tu očekuje konkretnije zaključke i da će biti postavljeno pitanje nečije odgovornosti.

"Tražio sam da bude pokrenuta odgovornost policijskih agencija koje su trebalo da obezbijede skup, ali pokušala se izbjeći njihova odgovornost i svaliti sve na Organizacioni odbor", kaže ministar bezbjednosti BiH.

Mektić je rekao da se Organizacioni odbor bavio puno složenijim pitanjima, a da je za bezbjednost događaja u Potočarima bio zadužen Pododbor za bezbjednost.

Kada je riječ o podatku da je pod sumnjom 20 ljudi, kaže Mektić, te podatke može dati samo Tužilaštvo BiH.

"Nisam ovlašten da dajem podatke iz istrage. Međutim, sve ide presporo, to je moja konstatacija", dodao je on

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.