Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2017, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: "Nacrt kretanja" i transkript razgovora – falsifikati

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić tvrdi da je "šema nacrta kretanja" glavnog tužioca BiH Gordane Tadić, koju je novinar Josip Šimić-Đinđić dostavio Tužilaštvu BiH, falsifikat akta Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Mektić je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da pravosudne institucije iskorištavaju, kako kaže, jednog dečka koji ima određenu vrstu problema.

"Taj dečko se satima nalazi u Tužilaštvu, sjedi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i razgovara sa glavnim tužiocem i prave pakleni lažni plan da sruše ljude koji govore o neradu Tužilaštvu. On je s vjetrom u leđa koji mu je dala glavni tužilac izgubio svaku mjeru i srlja", kaže Mektić.

On tvrdi da je Šimić našao akt Sipe i falsifikovao, te da je to očigledno i vidljivo golim okom. "Nema ni broja akta, ni datuma, a adresirao ga je na ime Dragan Mektić bez naziva institucije", naveo je Mektić, komentarišući dokument koji je Šimić dostavio Tužilaštvu BiH uz krivičnu prijavu protiv njega i direktora Sipe Perice Stanića, a koji sadrži "šemu nacrta kretanja" Tadićeve, kao i transkript "prisluškivanih telefonske razgovora Tadićeve i potpredsjednika VSTS-a Ružice Jukić".

Nevodeći da je na dokument napisano "vrlo tajno", Mektić ističe da se ta oznaka može staviti ako počinje treći svjetski rat ili za neke mnogo ozbiljnije stvari.

"Taj dečko, čije ime neću ni spominjati, nebitan je, ovdje je bitno što se nastoje krivično goniti pojedinci koji govore o neradu pravosuđa u BiH, da se Tužilaštvo BiH bavi morbidnim stvarima, izmišlja transkripte razgovora i falsifikuju dokumente", naglasio je Mektić.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo će na kraju "dići ruke od tog dečka", a on će morati odgovarati za falsifikovani dokument, za lažne transkripte i lažnu šemu.

On je naglasio da zamjenik direktora Sipe Đuro Knežević tvrdi da nikada nije potpisao ovakav jedan dokument, ocijenivši da je na djelu pokušaj urušavanja Sipe, što se neće dozvoliti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Tadić: Ako je BiH razvaljena, neka Mektić podnese ostavku

Izvor: Blic, 29.Avg.2017

Poručujem građanima Bosne i Hercegovine da BiH nije razvaljena zemlja i ako ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da je BiH razvaljena zemlja, pozivam ga da podnese neopozivu ostavku, poručila je v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić...Ona je kazala da je danas 11 meseci od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.