Medvedev danas u Beogradu: Ceremonije, ugovori, zatvaranje ulica

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev danas u Beogradu: Ceremonije, ugovori, zatvaranje ulica

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev dolazi danas u zvaničnu posetu Beogradu.

Tokom nje će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić biti razmotren kompleks bilateralnih trgovinsko-ekonomskih i kulturno-humanitarnih odnosa. Medvedev će prisutvovati obeležavanju 75. godišnjice oslobodjenja Beograda.

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem Medvedev će prisustvovati prikazu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019".

Posle toga biće mu priređen svečani doček u Palati Srbije i sastanak sa premijerkom, a potom i predsednikom Srbije, a zatim je predviđeno i potpisivanje dokumenata i sporazuma.

Medvedev i Brnabić će položiti vence na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Planirano je da se Medvedev tokom posete obrati poslanicima u Domu narodne skupštine, a predviđene su i izjave za medije Vučića i Medvedeva.

Na kraju posete Medvedev će prisusvovati u Sava centru svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sastaće se u Beogradu sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedovim, pre Svečane akademije povodom obležavanja 75 godina od oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Dodik je ranije najavio da će s Medvedevim razgovarati o ekonomskoj saradnji, situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

"Rusi su kod nas prisutni u Rafineriji u Brodu i veoma je važno da razgovaramo o očuvanju aktivnosti te firme. Važno je da Rafinerija funkcioniše i radi, a na sastanku će biti i generalni direktor Zarubežnjefta iz Moskve", rekao je tada Dodik, a prenosi RTRS.

Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, poručio je predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedev uoči današnje posete Beogradu.

"Danas ću biti u Srbiji u zvaničnoj poseti. Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, naši pogledi na mnoge medjunarodne dogadjaje su veoma bliski ili se poklapaju", napisao je Medvedev na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev u Centru Sava: Čuvanjem istine o ratu čuva se i sećanje na junake

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2019

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je večeras na svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda, da je najbolji način da se sačuva sećanje na one koji su izvojevali tu pobedu očuvanje istine o ratu..."Ne treba da bude pokušaja da se nešto zamaskira ili da se zaboravi,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.