Medvedev: Ljubljana može da učestvuje u »Turskom toku«

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Ljubljana može da učestvuje u »Turskom toku«

LJUBLJANA - Slovenija može da učestvuje u gasnom projektu "Turski tok" kada bude postignut konačan dogovor o njegovoj realizaciji, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

"Smatramo da Slovenija, koja je uvijek zauzimala konstruktivan stav u vezi sa tim pitanjem, može da učestvuje i u drugim projektima, uključujući i 'Turski tok', kada on postane izvjestan", izjavio je Medvedev, koji danas završava trodnevnu posjetu Sloveniji.

Medvedev je, takođe, izrazio žaljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << što se odustalo od projekta Južni tok.

"Rusija želi da sva pitanja o tome kako i kuda će ići kapaciteti `Turskog toka` riješi sama EU", rekao je Medvedev i dodao da postoji suštinska razlika između projekta "Južni tok" i "Turski tok".

"Kada je riječ o Južnom toku, u početku smo pokušali da se dogovorimo sa svim zemljama, ali do toga nije došlo zbog stava EU i to je sramota", naglasio je ruski premijer.

Međutim, kako je rekao Medvedev, "Turski tok" je druga priča.

"To je komercijalni projekat. Sudbinu gasa na teritoriji EU mora da riješi sama EU da se ne bi naišlo na iste probleme", poručio je Medvedev.

Ruski premijer, koji je 25. jula uveče doputovao u posjetu Sloveniji povodom odavanja počasti ruskim žrtvama iz Drugog svjetskog rata stradalim kao austrougarski zarobljenici u Sloveniji, završava danas posjetu ovoj zemlji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.