Medved koji živi na aerodromu: Kampanja za sakupljanje novca za ruskog medveda - pilota

Izvor: B92, 03.Mar.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medved koji živi na aerodromu: Kampanja za sakupljanje novca za ruskog medveda - pilota

Ruski aerodrom sakuplja novac preko interneta kako bi imali sredstva da se brinu o medvedu.

Zaposleni na jednom ruskom aerodromu pokrenuli su "kraudfanding" kampanju, kojom se na internetu sakuplja novac za medveda koji živi na njihovom aerodromu.

Medved Manser živi na aerodromu Oreškovo u Rusiji poslednje tri godine. Kako je već ušao u zrelo doba, njegovi domaćini su odlučili da traže pomoć kako bi svakodnevno vodili računa o njemu.

Radnici koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se bave održavanjem starih aviona pronašli su novorođeno mladunče medveda kako uplašeno luta na aerodromu u regionu Tver, severozapadno od Moskve. Brinuli su se o njemu najbolje što su mogli, pisala je Komsomolskaja pravda.

Ali kako je životinja rasla, njene potrebe postajale su prevelike za čuvare amatere, a iz prirodnog rezervata su ih upozorili da se Manser previše navikao na ljude da bi mogao da se prilagodi životu u divljini - čak se i sprijateljio sa haskijem, kućnim ljubimcem jednog pilota.

Na poziv za pomoć su se javili službenici aerodroma Oreškovo u obližnjoj oblasti Kaluga i ponudili da se staraju o medvedu jer je njihov aerodrom veći, a životinja može da bude smeštena u prostranijoj vazdušnoj bazi.

Manser sada ima sopstveni ograđeni prostor, koji stalno održava tim osoblja i volontera. Može i da uživa i luta u okolnoj šumi. Ipak, za brigu o Manseru potreban je novac.

Možda će vas interesovati i ove teme:

Andrej je Manserov čuvar i veoma ozbiljno shvata svoje obaveze. To je objasnio i gledaocima hit emisije u Rusiji u kojoj je učestvovao prošlog decembra. Reč je o emisiji u kojoj se pronalazi nevesta, a zove se Let's Get Married!.

On je postavio i uživo pregled na svojoj stranici Jutjuba, a za samo nekoliko dana dobio je 18.000 pretplatnika.

Gledaoci mogu da uplatite novac i preko Manserove stranice na popularnom servisu DonationAlerts, rekla je Jelena Inožarskaja za Komsomolskaju Pravdu.

"Među našim klijentima su popularni blogovi o igranju kompjuterskih igara, kuvanju, crtanju, plesu ili putovanju. Teško je naći bilo šta što još nije emitovano, ali mi smo spremni da pomognemo medvedu da zaradi nešto novca", rekla je ona. Javnost može da vidi koliko su Andrej i Manser blizu cilja.

Manser je veoma aktivan jer Andrej Ivanov kaže da " njihov aero medved nije bio u hibernaciji čitavu zimu".

Reporter: Martin Morgan

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Medved koji živi na aerodromu: Kampanja za sakupljanje novca za ruskog medveda - pilota

Izvor: Radio 021, 03.Mar.2019

Ruski aerodrom sakuplja novac preko interneta kako bi imali sredstva da se brinu o medvedu...YouTube/Mansur the BearManser se, od najranijeg doba, nije plašio letenja..Zaposleni na jednom ruskom aerodromu pokrenuli su kraudfanding kampanju, kojom se na internetu sakuplja novac za medveda koji živi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.