Medojević podnio ostavku na funkciju poslanika: Vlada nije reformska, uvodi zemlju u krizu

Izvor: VOA, 08.Jun.2021, 14:24

Medojević podnio ostavku na funkciju poslanika: Vlada nije reformska, uvodi zemlju u krizu

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta Nebojša Medojević saopštio je u utorak da podnosi ostavku na funkciju poslanika, i ponovio ranije izrečeni stav da je “nova Vlada opasni eksperiment koji će uvesti državu u krizu i da ne odražava političku volju građana”. "Pokazala je da nije Vlada reformi ni diskontinuiteta. Ako za šest mjeseci nisu pokazali rezultate, neće ih ni pokazati. Cilj Vlade je uništenje Demokratskog fronta”, rekao je Medojević koji je ocijenio da “Vladom vladaju tajni centri moći", te da su “oni koji su osnovali Vladu to učinili u dogovoru sa Milom Đukanovićem”. On je na konferenciji za medije povodom pola godine rada Vlade ocijenio da prioritet Vlade Zdravka Krivokapića nije zadovoljenje tranzicione pravde, i dodao da "Vlada ništa nije obećala i ispunila je to obećanje". On je optužio Vladu da ignoriše Parlament, navodeći da je “očigledno da premijer Zdravko Krivokapić želi da sam sa ministrima donosi odluke”. Prema njegovim riječima, od izbora nove Vlade “izgubili smo 9.000 radnih mjesta”, šest mjeseci se troši novac bez kontrole, predloženi budžet je “netačan i već probijen”, a od poslanika se očekuje da glasaju za njega. On je najavio da će povući svoje amandmane na prijedlog budžeta za 2021, o kome će glasati parlament nakon pola godine privremenog finansiranja, i saopštio da je podnio ostavku na funkciju poslanika. "Time su se stekli uslovi da ja ispunim svoje obećanje koje sam dao prilikom izbora Vlade. Ja danas podnosim ostavku na poslaničko mjesto u parlamentu", rekao je Medojević i potpisao odluku o ostavci. Medojevićev Pokret za promjene ima pet poslanika od ukupno 26, koliko u parlamentu ima desničarski Demokratski front, najjača od tri vladajuće koalicije koje podržavaju Vladu Zdravka Krivokapića.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Nebojša Medojević podnio ostavku na poslaničko mjesto  

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jun.2021

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević podnio je ostavku na poslaničko mjesto.  Medojević je od početka bio jedan od najvećih kritičara nove Vlade Crne Gore govoreći da ne odražava većinsku volju birača i da je „opasni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.