Završen sastanak vlasti i opozicije na FPN, bez izjava VIDEO

Izvor: B92, 30.Jul.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen sastanak vlasti i opozicije na FPN, bez izjava VIDEO

Razgovor predstavnika vlasti i dela opozicije na FPN-u završen je nešto posle 14 h, bez izjava predstavnika političkih stranaka koje su učestvovale na sastanku.

Predstavnici vlasti i opozicije nisu davali izjave jer je, kako su rekli, dogovoreno da organizatori izađu sa saopštenjem.

Prema navodima N1, sastanku su prisustvovali ministar policije Nebojša Stefanović, poslanici Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, lider >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kao i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić.

Takođe, sastanku su prisustvovali i predstavnici civilnog sektora - predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht i Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo koji, kako saznajemo, moderira okrugli sto. Prisutan je i Bojan Klačar iz CeSID-a.

Dekan prof. dr Dragan Simić izjavio je za Tanjug da je dobar znak "čim smo seli zajedno". To je znak da postoji svest da postoji velika potreba da se razgovara, a to je već nešto", rekao je Simić.

Simić je novinarima preneo da za razgovor važi "Chatham house" pravilo i da je to jedino što može da kaže "Ja sam samo otvorio (razgovor), kao domaćin, dalje oni pričaju, zatvoreno je", dodao je Simić.

Upitan ko prisustvuje razgovoru, Simić je potvrdio da je tu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, poslanik SNS Vladimir Đukanović, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, lider DS Zoran Lutovac.

Simić je rekao i da se razgovor vodi na inicijativu Fonda za otvoreno društvo. Na konstataciju novinara da je ovo već dijalog, Simić je odgovorio: "Vi to možete tako da nazovete. Mislim da da, čim sede za istim stolom, dakle razgovaraju i to je već samo po sebi dobro za početak", rekao je Simić.

Poslanik SNS Vladimir Djukanović, koji učestvuje u razgovorima predstavnika vlasti i dela opozicije na beogradskom FPN-u, oglasio se sa sastanka na Tviteru, gde je napisao da je opozicija prekršila dogovor.

"Na predlog Fonda za otvoreno društvo, uz pravilo koje je moderator definisao da nema medija, pristali smo da dođemo na skup na kome bi govorili o izborima. Gospoda iz Saveza za Srbiju su namerno pozvali N1 i time prekršili pravilo moderatora. Jadno i bedno", napisao je Djukanović na Tviteru.

Dodao je i da nije reč i o kakvim pregovorima.

"Elem, skup je bio zamišljen kao prezentacija Cesida i Crte o izbornom zakonodavstvu. Nikakvi pregovori i slične besmislice. Ipak, očito je da su gospoda iz SzS imali za cilj da politizuju skup i mimo pravila moderatora skupa pozvali su medije", napisao je Djukanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.