Mediji: Vozaču autobusa smrti produžen pritvor

Izvor: B92, 30.Jan.2019, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Vozaču "autobusa smrti" produžen pritvor

Vozaču "Niš ekspresovog" autobusa M. Z. (31) produžen je pritvor za još 30 dana, javlja "Blic".

On se sumnjiči da je 21. decembra izazvao saobraćajnu nesreću na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, u kojoj je poginulo sedam, a povređena su 32 putnika.

On se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 4. za koje je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

Pokrenuta je istraga i, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navode u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, u toku su saslušanja i sprovođenje ostalih istražnih radnji koje prethode donošenju odluke o podizanju optužnice, dodaje "Blic".

Vozač "Niš ekspresovog" autobusa uhapšen je 31. decembra, nakon sudara voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.

On je salušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.