Savićima se vraća oduzeto dete

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 11:58

Savićima se vraća oduzeto dete

Porodici Savić, Borisavu i Biljani, biće vraćena tek usvojena trogodišnja devojčica, to je odlučeno na sastanku sa resornim ministrom Zoranom Đorđevićem.

Kako javlja televizija Prva, Đorđrević je kazao da očekuje da situacija bude razrešena za dan-dva.

Porodici Sacić je posle posle osam meseci procesa usvojenja oduzeto je dete staro tri godine, jer je uočena greška u postupku.

Zbog razlike veće od 45 godina između usvojitelja i deteta nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatražen potpis ministra što zakon nalaže, a dete je već bilo predato usvojiteljima.

Kada je greška uočena, služba socijalne zaštite došla po dete, a ministar Zoran Đorđević smenio je direktora Centra za socijalni rad u Subotici koji se bavio tim slučajem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.