Mediji: Preminuo Miroslav Lazanski

Izvor: B92, 04.Avg.2021, 08:28

Mediji: Preminuo Miroslav Lazanski

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski preminuo je u 71. godini.

Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od posledica srčanog udara.

Podsećanja radi, Lazanski, koji je radio kao vojni komentator i izveštač sa ratnih frontova, 2019. imenovan za ambasadora Srbije u Moskvi.

Bio je poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije.

Oženjen je i ima sina.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ambasador Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusiji iznenada preminuo i navelo da saučestvuje u bolu njegove porodice, prijatelja i kolega.

"Pamtićemo ga kao velikog rodoljuba, izvrsnog pisca, novinara, eminentnog vojnopolitičkog komentatora, koji je voleo svoju zemlju i sa ponosom je predstavljao širom sveta. Ostaće upamćene njegova predanost, posvećenost i zalaganje kao ambasadora naše zemlje, kao i brojne aktivnosti usmerene na dodatno unapredjenje saradnje i prijateljstva Srbije i Rusije", saopštilo je Ministarstvo.

Komemoracija i datum sahrane biće naknadno objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.