Preminula porodilja iz Niša zaražena koronavirusom, beba negativna VIDEO

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 10:51

Preminula porodilja iz Niša zaražena koronavirusom, beba negativna VIDEO

Niš -- U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu preminula porodilja M.P. koja je na svet donela zdravu bebu Milicu uprkos tome što je ona bila zaražena kovidom 19.

M. P, koja je iz Zaječara, preminula jutros u 7. 20 sati. Njena beba Milica negativna je na virus.

Kako je saopšteno iz Univerzitetske klinike Niš, ona je zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja, u ponedeljak 26. aprila prevedena je u jedinicu intenzivne nege >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju.

"Dan nakon porođaja, dolazi do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre. I pored intenzivnog lečenja od strane multidisciplinarnog tima lekara, došlo je do smrtnog ishoda i pacijentkinja je preminula u četvrtak u 7.20", naveli su iz UKC Niš.

Beba se nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju, negativna je na kovid 19, i pod neprekidnim nadzorom lekara je.

"U pepelu ljudske nesreće, prkosno, iznikao je novi život. U drami koju samo život može da režira, niški anesteziolozi udaljili su se za trenutak od respiratora i pomogli hrabroj M. P. iz Zaječara da na svet donese zdravu devojčicu Milicu", ovim rečima opisao je dr Radmilo Janković, zamenik direktora niškog UKC porođaj dvadesetsedmogodišnjakinje žene obolele od kovida 19, obavljen na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Porođaj je izvršen juče, a žena je porođena u 35. nedelji trudnoće.

Trudnica je zbog pogoršanja stanja u ponedeljak prebačena iz Zaječara u Niš, lekari su planirali da je porode carskim rezom u svesnom stanju, uz takozvanu "spinalnu anesteziju".

"Iako je cela ekipa bila spremna, porođaj je krenuo juče posle 17 sati", rekao je doktor Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.