Koliko je specijalaca na severu Crne Gore i koji im je zadatak?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2020, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko je specijalaca na severu Crne Gore i koji im je zadatak?

Crnogorska Uprava policija krije informaciju o tome koliko je pripadnika elitnih jedinica upućeno na sever Crne Gore, gde su smešteni i koliko će to koštati građane, pišu podgoričke Vijesti, koje, pozivajući se na nezvanična saznanja, tvrde da se oni nalaze u tri hotela.

Pozivajući se na više izvora, podgorički dnevnik piše da se specijalci u Beranama nalaze u privatnom smeštaju, ali da vlasnik tog beranskog hotela nije želeo da govori za njih da, kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne bi imao problema.

Vesti pišu da rukovodstvo Uprave policije od srede nije odgovorilo na pitanja - gde će biti smešteni specijalci, koliko će građane Crne Gore koštati njihov smeštaj, niti koliko dugo će se zadržati tamo.

Policija je saopštila ranije da su specijalci raspoređeni u Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima, gde će obavljati "redovne poslove i zadatke" iz nadležnosti Uprave policije.

U Pljevljima i Bijelom Polju oni takođe, prema nezvaničnim informacijama podgoričkog dnevnika, borave u hotelima.

Iz Uprave policije tom listu nije odgovoreno ni na pitanje o kojim poslovima i zadacima je reč, zbog kojih su specijalci poslati u te tri opštine na severu Crne Gore.

Umesto odgovora iz Uprave policije je rečeno da neće odgovarati na to pitanje - jer su, kako se navodi, poslali saopštenje tim povodom i konstatovali da je "dobro poznato šta su redovne aktivnosti policije".

Načelnik Centra bezbednosti Pljevlja Dragan Slavulj juče je negirao da su pripadnici SAJ-a došli kako bi zabranili litije, koje se održavaju iz protesta zbog usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti, kojem se protivi SPC i Mitropolija crnogorsko primorska.

On je na pres konferenciji kazao da to nije tačno, već da su "raspoređeni po odluci menadžmenta Uprave policije da pružaju podršku pripadnicima Centra bezbednosti Pljevlja u obavljanju redovnih zadataka".

Slavulj je, piše list, istovremeno demantovao i informacije koje se plasiraju putem društvenih mreža - da među pripadnicima pljevaljske policije ima onih koji odbijaju poslušnost.

"Ne znam odakle vam taj podatak, ja ga nemam", odgovorio je načelnik.

Policijski poslovi, prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, su zaštita bezbednosti građana i Ustavom utvrđenih sloboda i prava, zaštita imovine, sprečavanje vršenja i otkrivanje krivičnih dela i prekršaja, pronalaženje učinilaca krivičnih dela i prekršaja i njihovo dovođenje nadležnim organima..., navodi list.

U Zakonu dalje piše da među te poslove spada i održavanje javnog reda i mira, obezbeđivanje javnih okupljanja građana visokog bezbednosnog rizika, obezbeđivanje određenih ličnosti, objekata i prostora, inspekcijski nadzor i kontrola bezbednosti u saobraćaju, granična kontrola, kontrola kretanja i boravka stranaca, obezbeđivanje uslova za izvršenje zadržavanja lica i druge poslovi propisane zakonom.

Slavulj kaže da je bezbednost u Pljevljima dobra i da su svi odgovorni da tako ostane, apelujući na građane, posebno na mlađe, da ne unose nemir među preko društvenih mreža.

"Jedino što u Pljevljima izaziva neki osećaj nesigurnosti jesu komentari preko društvenih mreža. Danas svako ima demokratsko pravo da piše svašta, da komentariše svašta, ali isto ima i odgovornost za sve to. Mi to pratimo, ali smatram ako izuzmemo društvene mreže da je stanje stabilno i da ovde nema razloga za unošenje nemira, nervoze i netrpeljivosti, a kamoli nekih drugih stvari..," rekao je načelnik CB-a Pljevlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vijesti": Crnogorska policija KRIJE INFORMACIJE o prisustvu elitnih jedinica na severu zemlje

Izvor: Blic, 31.Jan.2020

Crnogorska Uprava policija krije informaciju o tome koliko je pripadnika elitnih jedinica upućeno na sever Crne Gore, gde su smešteni i koliko će to koštati građane, pišu podgoričke Vijesti, koje, pozivajući se na nezvanična saznanja, tvrde da se oni nalaze u tri hotela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.