Mediji: Ostavka predsednika suda u KM  lični razlozi

Izvor: B92, 14.Feb.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Ostavka predsednika suda u KM " "lični razlozi"

Predsednik Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić podneo je ostavku na tu funkciju, prenose prištinski mediji.

Izvori TV Klan Kosova navode da je ostavka podneta Sudskom savetu Kosova i da će taj savet raspravlja o tom pitanju.

Razlozi za ostavku su i dalje nepoznati, navode mediji i dodaju da je Kabašić ostavku podneo iz ličnih razloga, ali da detalje nije naveo.

Kabašić je postavljen krajem oktobra na čelo suda, kada je sprovedena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << integracija srpskog pravosuđa u kosovski pravosudni sistem, zasnovana na Briselskom sporazumu postignutom između Kosova i Srbije 25. avgusta 2015. godine. Tada je 40 srpskih sudija i 13 tužilaca integrisano u pravosudni sistem Kosova.

Predsednik Sudskog saveta Kosova Nehat Idrizi potvrdio je za prištinski portal Kallxo.com da je predsednik Kabašić najavio svoju ostavku ali da ona još zvanično nije prihvaćena.

Podsetimo, Kabašić je došao u žižu javnosti pošto su odlukom suda kojim je rukovodio policajci, koji su bili uhapšeni zbog sumnje da su nesavesno i neprofesionalno postupili na mestu ubistva Olivera Ivanovića, pušteni da se brane sa slobode.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prištinski mediji: Ostavka predsednika Osnovnog suda Kosovske Mitrovice

Izvor: RTS, 14.Feb.2018

Nikola Kabašić, predsednik Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, podneo je ostavku, javlja prištinski portal "Klan Kosova" pozivajući se na neimenovane izvore. Navodi se da je njegova ostavka predata kosovskom pravosudnom veću koje rasporavlja o njoj, kao i da još nisu poznati razlozi ostavke. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.