Jeličić čeka saslušanje kod tužioca, troje ispitano i pušteno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 12:30

Jeličić čeka saslušanje kod tužioca, troje ispitano i pušteno

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u toku su saslušanja uhapšenih na čelu sa bivšim predsednikom opštine Brus Milutinom Jeličićem Jutkom (59).

Od ukupno osam osumnjičenih, troje uhapšenih je već saslušano i oni su pušteni da se brane sa slobode, rečeno je za Tanjug u tom tužilaštvu.

Jeličić još nije saslušan.

U informaciji tužilaštva povodom pitanja Tanjuga navodi se da je J.M. (Milutinu Jeličiću) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << određeno zadržavanje do 48 sati zbog osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Zadržan je i M.A, A.S. dok je tužilaštvo već saslušalo G.R, M.I. i D.K, koji su nakon saslušanja pušteni da se brane slobode.

Tužilaštvo navodi da S.M. iz Smedereva, koja se sumnjiči da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave, nije uhapšena, jer ne postoje saznanja gde se ona nalazi.

S.I, osumnjičena za krivično delo zloupotreba službenog položaja takođe nije uhapšena, jer se nalazi van teritorije Republike Srbije, precizira tužilaštvo.

Ranije je MUP saopštio da se Jeličić tereti da je kao predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park "Kopaonik" na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

M. A se kao bivše odgovorno lice u Opštini Brus, sumnjiči da je pomogao Jeličiću u donošenju navedenih zaključaka tako što je posredovao kod komunalnih inspektora - G. R. i 47-godišnje žene, da ne izvrše inspecijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka "Kopaonik".

Sumnja se da su ovim radnjama G. R. i 47-godišnja žena izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se M. A. tereti za krivično delo trgovina uticajem.

Takođe, Jeličić i A. S, bivše odgovorno lice Opštine Brus su, kako se sumnja, u korist 44-godišnje investitorke prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem.

U toj prijavi je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta 44-godišnja žena poslala opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta tokom 2018. godine.

Na ovaj način Jeličić i A. S. su kako se sumnja izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

M. I, zaposlena u Opštini Brus, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave, jer je kako se sumnja, u službene isprave unela podatke neistinite sadržine.

Jeličić se, takođe tereti i da je izvršio i krivično delo trgovina uticajem tako što je svojoj sekretarici D. K. rekao da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke nakon što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor prekoračio površinu objekta.

D. K. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Protiv 47-godišnje žene biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv 44-godišnje žene krivična prijava biti podneta za krivično delo falsifikovanje isprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JUTKA PONOVO UHAPŠEN? Bivši predsednik opštine Brus priveden zbog mahinacija sa zemljištem na Kopaoniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021

Jutka navodno uhapšen zbog malverzacija sa zemljištem na Kopaoniku.. Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka i još šest osoba privedeno je jutros po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog Tužilaštva u Kraljevu, penose mediji...Mediji navode da je Jelicicć...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.