Aleksić saslušan u tužilaštvu, prijavilo ga pet devojaka

Izvor: B92, 08.Feb.2021, 14:25

Aleksić saslušan u tužilaštvu, prijavilo ga pet devojaka

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je ponovo saslušan vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić (68).

On je saslušan po prijavama još pet devojaka koje su ga naknadno prijavile za seksualno zlostavljanje

Nakon saslušanja, tužilaštvo je protiv njega proširilo istragu na nova krivična dela i nove oštećene.

Njegov advokat Zoran Jakovljević potvrdio je da je Aleksić ispitan, ali nije želeo da iznosi druge detalje, napominjući da tu "nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ničeg spektakulrnog".

Prvom naredbom o sprovođenju istrage, Aleksić se tereti za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje, izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna, a prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Odlukom sudije za prethodni postupak određen mu je pritvor da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić je na prvom saslušanju u januaru u Višem javnom tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, pored ostalih i Milenu Radulović, koja ga je prva prijavila policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.