Mečke šetaju novovaroškim krajem FOTO/ VIDEO

Izvor: B92, 12.Apr.2021, 13:38

Mečke šetaju novovaroškim krajem FOTO/ VIDEO

Ovog aprila medvedi novovaroškog kraja očigledno da nemaju problem da siđu u civilizaciju.

Nakon što je u jednom domaćinstvu u selu Negbine upala u ambar i odnela džak kukuruza, mečka sa dva mečeta ponovo se vratila u komšijsko dvorište gde je "provirila" kroz prozor i razvalila bravu.

"Najstariji meštani ne pamte da su mečke ikad prilazile ovako blizu kućama. Strahujem za dete koje mora da pešači oko pet kilometara do škole, a pola kilometra prolazi kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šumu. Moramo da ga pratimo jer ne sme sam", rekla meštanka Ana Nedić.

Medvedi u selu Negbina do sada nisu napravili veću materijalnu štetu u domaćinstvima, ali bez obzira na to žitelji novovaroškog kraja strahuju za svoju bezbednost.

Pojedini meštani ovom trojcu dali su im čak i imena Ljupko, Nadica i Brankica.

Međutim, ovo selo podno Murtenice nije jedino u kom su medvedi sišli među ljude. U Jasenovu, mečka je izletala na glavni put pred automobil u kom se nalazila tročlana prodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.