Maturanti, jeste li položili?! OVO su rešenja testa iz matematike

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti, jeste li položili?! OVO su rešenja testa iz matematike

Sutra kombinovani test

Ovo su rešenja testa iz matematike koji su danas polagali učenici osmog razreda.

Više od 70.000 đaka polagalo je danas od 9 do 11 sati završni test iz matematike. Još jedan dan im je preostao, pa će tako u isto vreme sutra polagati kombinovani test, sa pitanjima iz biologije, hemije, fizike, istorije i geografije.

Polaganje male mature juče je počelo testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, za koji su đaci uglavnom rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je "lakši nego probni".

Učenici OŠ "Skadarlija" kao najteža pitanja izdvojili su ona koja se tiču Nušićevog dela "Sumnjivo lice".

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 22. juna do osam sati. Nakon toga, nezadovoljni đaci mogu da se žale u školi već sutradan, od osam do 16 sati, dok se žalbe u okružnim komisijama rešavaju 25. juna u isto vreme.

Konačne liste biće objavljene u četvrtak, 28. juna, a đaci popunjavaju i predaju liste želja 29. i 30. juna. Zvanični rezultati raspodele po školama biće objvljeni 8. jula, a naredna dva dana đaci će od osam do 15 sati moći da se upišu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.